2006/02/13

Turunan Urang Sunda

Ti Bah Abbas Amin
Dina milis urangsunda at yahoogroups titik com

Turunan ka - Hiji - Anak
Turunan ka dua - Bapa
Turunan ka Tilu - Aki/Nini
Turunan ka Opat - Buyut
Turunan ka lima - Bao tanpa K ( hehehehe )
Turunan ka genep : Udeg Udeg
Turunan ka tujuh : Janggawareng
Turunan ka dalapan : kakait siwur

Tah nu disebut sumpah tujuh turunan teh nya eta sumpah ti kakait siwur nepi ka turunan ka Hiji !

"Aing ti semet ieu Cadu tujuh turunan moal nincak ka imah si Tongtolang Nangka ! "

Tah eta teh hartina Urang Warung Peuteuy asli moal daek nincak ka imahna si Tongtolang nangka, nepi ka Putus Tujuh turunan ! Upamana nu ngomong urang Warung Peuteuy ! Da pasti 7 turunan kitu mah salembur weee eta mah.

5 Comments:

At 3/20/2006 09:44:00 PM, Anonymous abahudi said...

Lucu euy alus lah ari ursand mah paling jago kana ngalawak siga si kang ule sos api tpi tea. Anu juara ka hiji Lawak TPI

 
At 3/20/2006 09:45:00 PM, Anonymous abahudi said...

Lucu euy alus lah ari ursand mah paling jago kana ngalawak siga si kang ule sos api tpi tea. Anu juara ka hiji Lawak TPI

 
At 6/11/2006 08:27:00 AM, Anonymous Mira said...

Si Tongtolang Nangka teh pami nyarios ulah ngembang laja kitu atuh, da pameunteuna janten ngembang wera..*halah, kekembangan*

 
At 7/11/2006 09:38:00 AM, Blogger Tata Danamihardja said...

Kiwari seueur nu teu terang kana urut-urutan turunan. Sae-sae.. Ieu aya blog basa Sunda enggal. Nu bade amengan, diantos di http://sundablog.blogspot.com

 
At 9/29/2010 06:52:00 PM, Anonymous usaha laundry said...

usaha laundry , bisnis laundry , deterjen laundry , waralaba laundry , franchise laundry , softener laundry , pewangi laundry

 

Post a Comment

<< Home